Local time 09:00

Long Beach Resort

Описание снимка

Апартаменти за продажба

Заведения

УСЛУГИ

Според Вашите желания, на самия бряг на морето, ние ще организираме за Вас сватба, фамилна среща, корпоративно мероприятие, екскурзия до исторически места или разходка за шопинг. През деня можете да се наслаждавате на морето, пясъка и слънцето, а вечерта да усетите тишината и спокойствието на природата!


Ресторант V.V.V.

Корпоративни срещи, семинари, конференции

Независимо дали ще решите да се срещнете с партньори за работен обяд или ще организирате свое корпоративно мероприятие при нас, ние ще се погрижим Вие и Вашите партньори или служители да останат очаровани от решението Ви да бъдете гости на Long Beach Resort & SPA!

Конферентна зала „Премиер” предлага следните удобства:

  • 60 места
  • Мултимедия
  • Непосредствена близост до ресторант „V.V.V.”

За резервации и повече информация:

  • Можете да се свържете с нашия маркетинг отдел или да направите запитване чрез е-mail
  • Да позвъните на тел: +359 895 537 773, (495) 580 97 80

 

Wedding

Сватбени тържества

Long Beach Resort & SPA е най-подходящото място за най-важния ден в живота Ви!
 

Предлагаме Ви изнесен ритуал на плажа, до който ще стигнете по малка украсена пътечка. А защо не и ритуал до нашия открит басейн?!
Ресторант V.V.V  разполага със 130 места. Можем да Ви предложим различни менюта подготвени и по Ваши изисквания.
Нашите младоженци получават безплатна нощувка и комплимент от хотела!

Long Beach Resort ресторант

КЕЛАРА ДЕНТ
Д-р Грета Христова

Заповядайте в Дентален център „КЕЛАРА ДЕНТ”, в който можете да получите мечтаната от Вас усмивка!

Работим по съвременни методи, със съвременни медикаменти, материали и модерна апаратура. За нас е изключително важно Вашето лечение да бъде безболезнено и полагаме специални грижи за това. Тук откривате релаксираща и комфортна обстановка, където Вашите естетични и лечебни проблеми в областта на стоматологията намират своето най-добро решение. Цел на екипа ни е да удовлетворим и най-високите изисквания на пациента. Наше предимство е високото качество на предлаганите услуги, доброто обслужване, приятната обстановка и не на последно място адекватните цени.

За контакти и въпроси:

doctor@gretahristova.com

 

Легендата за Келара

ОТ НАЙ-ДРЕВНИ ВРЕМЕНА по тези места мореплаватели и римски войници се спирали, привлечени от термалните извори. В изградените терми, те се възстановявали от изморителния път и се наслаждавали на лековитите свойства на топлата минерална вода.

ЛЕГЕНДАТА РАЗКАЗВА, че на това място двама млади се срещнали и създали селище, в което хората намирали лек за своите болести и получавали съвети за здрава, красива и копринено гладка кожа.

Случило се така, че един ден от пътя се отбил римски аристократ на име Марк.

Той страдал от загадъчна болест на кожата и му било препоръчано да търси местна девойка с име Келара, която била последователка на тракийската богиня Ариана и притежавала дарбата да познава всички полезни билки. С тях тя създавала лечебни отвари, настойки за лечение, за стройна фигура и гладка кожа.

Марк получил магичен балсам от Келара, който бързо го излекувал. Чистият морски въздух, топлите води и лечебните билки много скоро помогнали на Марк да забрави за коварната болест.

В замяна обаче той подарил сърцето си на тракийското момиче. Между тях пламнала любов, за която дълго се говорело.

Двамата създали лечебен център, в който хора от различни краища на света започнали да пристигат, за да получат съвет и лечение за болестите си и за да попият от красотата и енергията на природата.

Така на древния път Виа Понтика изникнало селище, останките от което намираме и днес в непосредствена близост до „Long Beach Resort & SPA”.

 

Чудотворната икона
на Св. Богородица

Празникът на гр. Варна се отбелязва на 15 август – църковния празник Успение на Пресвета Богородица. На Богородица в града е посветена една църква, известна на варненци като „Малката Света Богородица”.

Тя е най-старата функционираща църква в града, датираща от 1602 г. Според легендата, намиращата се сега в църквата икона на Св. Богородица в миналото оцеляла от пожар на стар манастир. След време тя била открита от човек, който я качил на волска каруца. Там, където спрели воловете, там бил издигнат храмът, посветен на Божията майка и приютил нейната икона.

В миналото варненци преспивали за здраве в църквата, а иконата била изнасяна на празници и обикаляла с литийно шествие града. Някои легенди свързват намирането на иконата на Богородица от църквата „Малката Света Богородица” с местността „Теке караач”. Там археолозите разкриват средновековен манастир, който вероятно също е бил посветен на Богородица.

 

Дворецът на румънската кралица в Балчик

На 2 километра югозападно от град Балчик, румънската владетелка се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море. 49-годишната Мария била пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, полските цветя, от водопадите и ручеите, които се стичали по земята. Дори старите воденици и многобройните каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния.

Тогава Мария взема решение, което й помага да се лекува от духовните си рани. През следващите две години по заповед на кралицата Министерството на обществените имоти изкупило един по един малките парцели земя заедно със запустелите воденици сред тях. От Италия Мария кани архитектите Августино и Америко, а от Швейцария - цветаря Жул Жани. Много български майстори от околността дават своя труд за преобразяване на занемарения имот в елегантна лятна резиденция на кралицата.

Мария Румънска кръстила спасителния си дворец "Тенха юва" - "Тихото гнездо". След Морис Бург, принц Джордж, Барбу Щърби, Джоузеф Бойл и арабина Али в сърцето на Мария Румънска остава завинаги и Дворецът, "Тихото гнездо" край Балчик. Може би затова художникът Димитър Иванов-Добруджанеца, чиито родители са имали достъп до кралицата, я е нарисувал така: на фона на залеза, в морето, танцуват две сенки - на мъж и на жена, а над тях се извисява като единствена реалност Дворецът "Тенха юва" - последното пристанище на Мария Александрина Виктория де Единбург."