КЕЛАРА SPA – КРАСОТАТА Е ЗДРАВЕ!

Перлата на Long Beach Resort е СПА център Келара. КЕЛАРА СПА съчетава традиция и настояще и в пълна сила предоставя на гостите си Sanus Per Aquam или Здраве от Водата! В СПА центъра всеки посетител има уникална възможност да се потопи едновременно в две епохи.
СПА центъра  разполага с 2 басейна, единият, от които закрит (през зимата) с топла  минерална вода, акватоничен минерален басейн с вградени шезлонги за аеро и хидромасаж, финландска сауна, парна баня, джакузи, солена стая, релакс зона, приключенски душ.  В СПА център Келара се предлагат  различни СПА терапии, масажи, процедури, които имат тонизиращо и релаксиращо действие.

 

Работно време
понеделник – неделя: 09:00 – 20:30 ч.

 

Телефон для брони: +359 895 537 777; +359 895 537 773;

 


Актуални СПА промоции

Плувен басейн

Услуги

Шикозен салон

Римски Терми

Руска баня

СПА ДЕН


Легендата за Келара

ОТ НАЙ-ДРЕВНИ ВРЕМЕНА по тези места мореплаватели и римски войници се спирали, привлечени от термалните извори. В изградените терми, те се възстановявали от изморителния път и се наслаждавали на лековитите свойства на топлата минерална вода.

ЛЕГЕНДАТА РАЗКАЗВА, че на това място двама млади се срещнали и създали селище, в което хората намирали лек за своите болести и получавали съвети за здрава, красива и копринено гладка кожа.

Случило се така, че един ден от пътя се отбил римски аристократ на име Марк.

Той страдал от загадъчна болест на кожата и му било препоръчано да търси местна девойка с име Келара, която била последователка на тракийската богиня Ариана и притежавала дарбата да познава всички полезни билки. С тях тя създавала лечебни отвари, настойки за лечение, за стройна фигура и гладка кожа.

Марк получил магичен балсам от Келара, който бързо го излекувал. Чистият морски въздух, топлите води и лечебните билки много скоро помогнали на Марк да забрави за коварната болест.

В замяна обаче той подарил сърцето си на тракийското момиче. Между тях пламнала любов, за която дълго се говорело.

Двамата създали лечебен център, в който хора от различни краища на света започнали да пристигат, за да получат съвет и лечение за болестите си и за да попият от красотата и енергията на природата.

Така на древния път Виа Понтика изникнало селище, останките от което намираме и днес в непосредствена близост до „Long Beach Resort & SPA”.

 

Login Form
Register Form