Руска баня

 

Руската баня е традиционна руска парна баня. Състои се от парно помещение с дървени скамейки и печка на дърва, която е покрита със специални парни камъни с голям коефициент на задържане на топлина и подходящи за заливане с вода и създаване на големи количества водна пара. Изливането на водата става с подходящ съд, обикновено това е кофа от дърво или пластмаса, издържаща висока температура. За разлика от финската сауна руската баня не е толкова гореща, тъй като е прието да се излива повече вода върху парните камъни, отколкото в сауната. Поради това помещението с печката на банята е с по-голямо съдържание на водни пари.

За да бъде преживяването съвсем истинско, можете да ползвате оригинални евкалиптови и хвойнови клонки и да се потопите в купел със студена вода. В предверието на банята Ви очаква приятен кът за отдих и оригинален самовар.

Банята оказва благоприятно влияние както на душевното състояние  (сваля нервното напрежение, стреса, преумората и др.) така и на физическото здраве (усилва кръвоснабдяването на органите, увеличава ритъма на сърцето, активизира обмяната на веществата и др.). След подобна баня се приповдига настроението, нервната система се уравновесява, нормализира и изчезва физическата умора, подобрява се апетита. Всичко това дава усещане за бодрост, лекота на движенията.

 

РУСКА БАНЯ* с включена Термална зона – 190,00 лв.  за 4 часа.

*Ползването на Руска баня изисква резервация минимум 1 час предварителнo.

Login Form
Register Form